مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی بیان کرد: تولید گوگرد مرغوب دانهبندیشده پارسال در پالایشگاههای سیزدهگانه بیش از ۶۴۰ هزار تن بود که این مقدار، افزایش ۱۰ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ داشت.
تفاهمنامه مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی برای افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز کشور با سرمایهگذاری ۶.۴ میلیارد دلاری هلدینگهای پتروشیمی و شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی با حضور وزیر نفت امضا شد.
۱۴ ماه از امضای قرارداد توسعه فاز اول میدان گازی کیش بین نفتوگاز پارس و تاسیسات دریایی می گذرد اما خبری از بهره برداری ا نیست و متجلی گفته که بعد از اینکه لوله ها خریداری شده استارت کار زده می شود.
رئیس انجمن مهندسی گاز کشور گفت: بر اساس گزارشهای رسمی، اُفت تولید میدان گازی پارس جنوبی که ۷۰ درصد گاز کشور را تأمین میکند، در سال ۱۴۰۴ آغاز میشود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه تا پایان سال ۱۴۰۶ با اجرای گام نخست طرحهای توسعهای در چهار میدان گازی، تولید روزانه گاز کشور معادل بیش از پنج فاز استاندارد پارس جنوبی افزایش مییابد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: طرح ملی فشارافزایی، ۹۰ تریلیون فوت مکعب به برداشت گاز و ۲ میلیارد بشکه افزایش برداشت میعانات گازی از پارس جنوبی میافزاید.
وزیر نفت با اشاره با اشاره به ثبت رکوردهای تازه در برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی گفت: با اجرای طرح فشارافزایی در پارس جنوبی، ظرفیت ۲۰ میلیارد دلاری برای فعالیت سازندگان ایرانی ایجاد میشود.
درست در شرایطی که ایران با ناترازی شدید گازی دست و پنجه نرم می کند و رقبای ایران در حال افزایش سطح تولیدات خود هستندکه نشان میدهد باید برای این موضوع چاره ای جدی اندیشید و سرمایه ها را بسیج کرد.
مهرجو با بیان اینکه ۴۰ درصد گاز کشور در بخش خانگی و صنایع غیرعمده مصرف میشود، بیان کرد: ۳۰ درصد از گاز مصرفی کشور مربوط به پتروشیمی، صادرات و صنایع عمده است و ۳۰ درصد به نیروگاهها اختصاص پیدا میکند.
وزیر نفت گفت: جمهوری اسلامی ایران نیز سال گذشته با ۲۴۰ میلیارد مترمکعب گاز، رتبه سوم تولید را در بین کشورهای جهان به خود اختصاص داد و امیدواریم با برنامه ریزی و سرمایه گذاریهایی که صورت میگیرد شاهد رشد تولید باشیم.
تولید روزانه گاز از فاز ۱۱ پارس جنوبی که یک فاز مرزی در این میدان مشترک است، روزانه به ۱۱ میلیون مترمکعب رسیده، درحالی که قرار بود تا شروع زمستان به روزانه ۱۵ میلیون مترمکعب برسد.
پژوهشگاه صنعت نفت بهدلیل انجام تحقیقات منحصر به فرد میان اعضای جیئیسیاف در حوزه جمعآوری گازهای مشعل و عملیاتی کردن این تحقیقات، جایزه ۲۰۲۴ مجمع کشورهای صادرکننده گاز را دریافت کرد.
همزمان با اعلام نصف شدن تولید گاز ایران از پارس جنوبی تا «چند سال دیگر»، قطر اعلام کرده است که تا «چند سال دیگر» تولید گاز خود را از این میدان مشترک با ایران، حدودا دو برابر میکند.
مدیرعامل پتروپالایش دهلران از آمادگی برای راهاندازی کارخانه گاز و گاز مایع ۳۱۰۰ با ظرفیت کامل روزانه ۲۴۰ میلیون فوتمکعب طی خردادماه ۱۴۰۳ بهدنبال دریافت خوراک گاز شیرین و ترش خبر داد.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران از تعهد و پایبندی این شرکت برای تأمین گاز مورد نیاز پالایشگاههای گازی پارسیان، فجر جم، سرخون و فاز دوم پالایشگاه فراشبند خبر داد.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی در بازدید از میدان گازی مختار، از قابلیت و کارکرد دوگانه این میدان بهعنوان مخزن تولید گاز و بازتولید در قالب مخزن ذخیرهسازی گاز طبیعی خبر داد.
سرپرست خط لوله جدید فاز ۱۶ پارس جنوبی گفت: با بهرهبرداری از خط لوله جدید فاز ۱۶ پارس جنوبی امکان تولید پایدار گاز از این فاز به میزان ۲۸.۳ میلیون مترمکعب در روز فراهم شده است.
تولید گاز از فاز ۱۶ به دلیل مشکلات خط لوله قدیم ۲۸ درصد کاهش یافته بود که در دولت سیزدهم خط لوله جدید را جایگزین کردیم و تولید پایدار از این فاز به ۲۸.۵ میلیون مترمکعب در روز رسید.